Vtiskovanje logotipa in druge možnosti personalizacije za jedilniki, cashboksi, karte za pijače, vinske karte, hotelske zemljevide, menu kartice.

Personalizacija jedilnikov in kart za pijače

Vtiskovanje logotipa je najbolj uporabljena metoda personalizacije jedilnikov in kart za pijače.

Kaj pomeni slepi tisk, zlati, srebrni ali barvni logotip? Kako vtiskanje pravzaprav poteka?

Na jedilniki in karte za pijačo vtiskamo logotipe z medeninasto ali magnezijevo matrico s pritiskom in toploto. Jedilnik se vstavi v poseben stroj, s pomočjo pritiska in toplote se odtisne logotip – tako nastane slepi tisk. Pri zlatem, srebrnem ali drugem barvnem reliefu je med list in matrico vstavljena reliefna folija.

Velik del pokrivnih materialov, ki jih uporabljamo, ima tako imenovano termo obdelavo. Vtisnjen logotip večkrat potemni s pomočjo višje temperature in pritiska, kar izgleda zelo učinkovito in hkrati spodobno (glej slike spodaj). Našim strankam trudimo priporočati slepi tisk, ki se ohrani tako rekoč vso življenjsko dobo jedilnika. Za barvno vtiskanje uporabljamo najkvalitetnejše vtiskovalne folije nemškega proizvajalca, a tudi te niso neuničljive. Nesposobno čiščenje s strani osebja, zdolgočasena stranka s ključi v roki in barvit logotip je uničen.

Sledite nam na INSTAGRAMU

Digitalni tisk 

Vsakega logotipa ni mogoče vtisniti na jedilniki. Za kompleksno ali večbarvno grafiko personalizacija uporablja barvni digitalni tisk na papir, ki je laminiran, vstavljen in všit v ovojnico jedilnika ali karto za pijačo. Tako bo nastal povsem izviren jedilnik, značilen za dano podjetje.

Digitalni UV tisk neposredno na material

Digitalni tisk direktno na izbrani pokrivni material z UV črnili, ki so barvno stabilna, odporna na vodo in madeže.

Prava izbira logotipa igra zelo pomembno vlogo pri jedilnikihin kartah za pijače.

Tako kot lahko dodajanje napačne sestavine pokvari celotno jed, lahko tudi izbira napačnega logotipa pokvari končni učinek jedilnika ali karte za pijače. Napačna pisava, celotna velikost logotipa ali njegova barva – tudi ti vidiki dopolnjujejo celoten vtis in ga seveda lahko precej pokvarijo. Že vtisnjenega logotipa ni mogoče na noben način odstraniti iz jedilnika ali karte za pijače. Izdelavo logotipa je najbolje zaupati strokovnjaku – profesionalnemu grafičnemu oblikovalcu, ki ve, kaj je treba poudariti. Najlepši logotipi so najenostavnejši – na primer samo ime podjetja v lepi pisavi. Če želite označiti tudi, da gre za restavracijo, hotel, picerijo, je najbolje uporabiti isto pisavo v manjši velikosti. Različne dodatne grafike, kot so hiše, drevesa, grozdje ali žival, morajo imeti jasne črte. Za dobro berljivost priporočamo višino pisave vsaj 5 mm in debelino obrisa cca. 1 mm. O možnosti vtiskanja se lahko predhodno posvetujete z nami. Vsakega motiva ni mogoče kakovostno vtisniti. Če pri roki nimate veščega grafičnega oblikovalca in ne želite odlašati z izdelavo logotipa, izberite med našimi pisavami in različnimi temami. Za vas pripravimo grafično podobo – fotografijo, na kateri lahko realno vidite vaš naslednji jedilnik ali karto za pijačo.

 

V kakšnem formatu je treba poslati logotipe? 

Vektorski podatki

.pdf (ADOBE ACROBAT)

ai (ADOBE ILLUSTRATOR)

.eps (ENKAPSULIRANI POSTSCRIPT)

.psd, .TIFF (ADOBE PHOTOSHOP)